петак, 9. јул 2010.

Krofne II

7

- oko 800 gr brašna
- 1/2 l mlakog mleka
- 1 kockica kvasca 
- 3 kašike šećera 
- 2 žumanca
- 2 kašike masti
- 1 kašičica soli
- šećer u prahu za posipanje krofni 
U mlako mleko stavite kašičicu šećera i izmrvite kvasac pa ostavite da malo nadođe. Pomešajte mast, žumanca, šećer i so , dodajte nadošli kvasac i sa brašnom umesite mekše testo. Umešeno testo ostavite da odstoji pola sata pa ga izručite na radnu površinu, razvucite oklagijom na oko 6 mm debljine i čašom vadite krofne. Prekrijte krofne krpom i ostavite ih tako još 10 minuta. Zatim svaku krofnu malo prstima od sredine razvucite i spuštajte u vrelo ulje ili mast ali tako da se strana koja je bila okrenuta ka stolu prva peče. Pazite da Vam ne zagore jel treba im vrlo malo da porumene ! Vadite krofne i uvaljajte ih u šećer u prahu ili ih samo pospite istim. 
 P.S. Šta reći ? :-D Uživajte !  

7 коментара:

  1. Pa razbiću te Jovanaaaaa!!! Kako ja da budem zgodna riba za more, kad balavim na ove tvoje krofne i zamišljam kako mi se tope u ustima, jooooj! Nema, napuštam tvoj izazovni blog i idem na neke makrobiotičke: trava i detelina na 100 načina...
    Uh, uh, kako dobro izgledaju, ići ću poluluda kući, i ti si kriva za to!
    :-*

    ОдговориИзбриши
  2. Bas sada jedem krofne :) Super izgledaju. Pozdrav ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Hehehehe draga Tanjice jedna neće da škodi zar ne ? Prijatno Taša , uživamo danas u krofnama zajedno ;-D

    ОдговориИзбриши
  4. Banatske krofne..Mirisne i suplje..Bravo, zemljakinjo :)))

    ОдговориИзбриши
  5. Kod mene, draga, JEDNA KROFNA ne postoji u rečniku!

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala draga Jafi ! :-D
    Tanjice opusti se i uzivaj! Pa ne jedes krofne svaki dan tako da mozes sebi da dozvolis bar dve !:-*

    ОдговориИзбриши