петак, 09. јул 2010.

Empanade

7

- 200 gr brašna
- 50 gr margarina
- 50 ml vode
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 1 kašičica soli 
- 60 gr sira
U vanglicu pomešajte brašno, so i alevu papriku pa dodajte margarin iseckan na listiće i vodu i mesite rukama dok ne dobijete homogenu masu pogodnu za oblikovanje. Podelite testo na 12 loptica pa ih ostavite da odstoje pola sata. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, na jednu stranu stavite kašičicu sira , preklopite i viljuškom pritisnite testo da se lepo zatvori. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta. Služite tople kao glavno jelo (ako punite sa mesom) ili kao prilog!
P.S. Empanade možete puniti i sa mlevenim mesom prodinstanim sa crnim lukom , sa šunkom, kačkavaljem ili već po želji. Odličnog su ukusa i jaaaaako se brzo prave! Pazite na vreme predviđeno za pečenje da Vam se ne bi presušile! Prijatno!  :-D  

7 коментара:

  1. Obozavam empanade. Tvoje prelepo izgledaju, svaka cast :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehe hvala draga Zondra i ja takođe ! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je zaista božeanstveno:), nisam nikada sama pravila, tako da ću sigurno isprobati ovaj recept:D.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala drage Jafi i Lenka, probajte nećete se pokajati ! Veliki pozdrav !:-D

    ОдговориИзбриши