среда, 28. јул 2010.

Svinjski file u sosu

6

- 500 gr svinjskog filea
- 1,5 dl belog vina
- 1,5 dl kisele pavlake
- 50 gr margarina
- 3 češnja belog luka
- začin C, biber 
Meso isecite na odreske debljine 2 cm pa ih samo malo istanjite tučkom za meso (samo sa jedne strane) pa ih začinite po ukusu. Margarin zagrejte u tiganju pa propržite odreske dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Kad su gotovi izvadite ih na tanjir za serviranje. U istu masnoću sipajte vino pa kad prokuva dodajte pavlaku i sitno sekan beli luk i kuvajte dok se sos ne zgusne. Sos začinite začinom C po ukusu. Odreske prelijte pripremljenim sosom i služite uz pire krompir.
P.S. Jako brzo i odlično jelo ! :-D   

Related Posts:

  • Piletina sa pečurkama i kikirikijem- 500 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka- 50 gr pečenog kikirikija - 2 dl belog vina- 1/2 dl soja sosa- 1 glavica crnog luka- 2 čena be… Read More
  • Mesna vekna sa krompirom - 500 gr mlevenog mesa- 1/2 kg krompira- 150 gr prezli- 2 glavice crnog luka- 2 jajeta- 1/2 kesice praška za pecivo- 3 kašike ulja- 1 kašičica aleve … Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Piletina u foliji- 500 gr pilećeg belog mesa- 50 gr suvog grožđa- 2 kašike meda- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)- 1,5 dl belog vina- 1 puna kašika kečapa- 1 p… Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More

6 коментара:

  1. ma ti si sjajna:))))).......ja uopće više ne razmišljam,dođem navečer na tvoj blog i riješim problem sutrašnjeg ručka:))))).....
    pusa:))....

    ОдговориИзбриши
  2. HJooooooj hvala puno draga Mare ! Prijatno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. udebljacu se samo gledajuci....ovog leta zbog ovolikih temperaturnih razlika nekako sam i ja preskocila laka letnja jela i nesto mi ne nedostaju...samo moj suprug voli da se meso lepo vidi, pogotovu file...a ne da ga sakrijem u sosu kako ja to volim (primarni instinkti pecenja mesa na vatri su valjda ostali jos kod njega) ali ja prosvercujem po neko jelo ovakvo ....

    ОдговориИзбриши
  4. čini mi se baš fino
    ali imam samo jedno pitanjce, vidjela sam već u više recepata začin C, kakvi je to začin?

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Jovana,super recept!Slično pravim ,samo sa pilećim belim mesom.

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Jelena bitno je da je jelo ukusno pa kako god da ga serviramo :-))))
    Nina odlično je i jednostavno, a začin C je ustvari Vegeta ! :-D
    Hvala Stočiću ! :-D Jednako je ukusno sa bilo kojim mesom !

    ОдговориИзбриши