- 500 gr svinjskog filea
- 1,5 dl belog vina
- 1,5 dl kisele pavlake
- 50 gr margarina
- 3 češnja belog luka
- začin C, biber
Meso isecite na odreske debljine 2 cm pa ih samo malo istanjite tučkom za meso (samo sa jedne strane) pa ih začinite po ukusu. Margarin zagrejte u tiganju pa propržite odreske dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Kad su gotovi izvadite ih na tanjir za serviranje. U istu masnoću sipajte vino pa kad prokuva dodajte pavlaku i sitno sekan beli luk i kuvajte dok se sos ne zgusne. Sos začinite začinom C po ukusu. Odreske prelijte pripremljenim sosom i služite uz pire krompir.
P.S. Jako brzo i odlično jelo ! :-D
ma ti si sjajna:))))).......ja uopće više ne razmišljam,dođem navečer na tvoj blog i riješim problem sutrašnjeg ručka:))))).....
ОдговориИзбришиpusa:))....
HJooooooj hvala puno draga Mare ! Prijatno :-D
ОдговориИзбришиudebljacu se samo gledajuci....ovog leta zbog ovolikih temperaturnih razlika nekako sam i ja preskocila laka letnja jela i nesto mi ne nedostaju...samo moj suprug voli da se meso lepo vidi, pogotovu file...a ne da ga sakrijem u sosu kako ja to volim (primarni instinkti pecenja mesa na vatri su valjda ostali jos kod njega) ali ja prosvercujem po neko jelo ovakvo ....
ОдговориИзбришиčini mi se baš fino
ОдговориИзбришиali imam samo jedno pitanjce, vidjela sam već u više recepata začin C, kakvi je to začin?
Draga Jovana,super recept!Slično pravim ,samo sa pilećim belim mesom.
ОдговориИзбришиDraga Jelena bitno je da je jelo ukusno pa kako god da ga serviramo :-))))
ОдговориИзбришиNina odlično je i jednostavno, a začin C je ustvari Vegeta ! :-D
Hvala Stočiću ! :-D Jednako je ukusno sa bilo kojim mesom !