петак, 9. јул 2010.

Empanade

7

- 200 gr brašna
- 50 gr margarina
- 50 ml vode
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 1 kašičica soli 
- 60 gr sira
U vanglicu pomešajte brašno, so i alevu papriku pa dodajte margarin iseckan na listiće i vodu i mesite rukama dok ne dobijete homogenu masu pogodnu za oblikovanje. Podelite testo na 12 loptica pa ih ostavite da odstoje pola sata. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, na jednu stranu stavite kašičicu sira , preklopite i viljuškom pritisnite testo da se lepo zatvori. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta. Služite tople kao glavno jelo (ako punite sa mesom) ili kao prilog!
P.S. Empanade možete puniti i sa mlevenim mesom prodinstanim sa crnim lukom , sa šunkom, kačkavaljem ili već po želji. Odličnog su ukusa i jaaaaako se brzo prave! Pazite na vreme predviđeno za pečenje da Vam se ne bi presušile! Prijatno!  :-D  

7 коментара: