- 1 kg fileta soma
- 2 jajeta
- 2 pune šake prezli
- 3 čena belog luka
- malo kukuruznog brašna
- začin C, peršun
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
Filete dobro iscedite od vode i izmiksirajte u blenderu. Beli luk i peršun sitno naseckajte. U samlevene filete dodajte luk, peršun, jaja i prezle, začinite po želji i dobro umesite kompaktnu smesu. Pravite ćufte veličine loptice za ping-pong (ispadne 20 ćuftica). Uvaljajte ih u kukuruzno brašno i pecite na zagrejanom ulju. Ćufte vadite na papirne ubruse da upiju višak tečnosti. Kesicu krem čorbe razmutite u duplo manje mlake vode nego što piše na kesici pa prokuvajte da dobijete sos. Stavite ćufte u sos i prokrčkajte još 2 minuta pa sklonite. Služite sa prilogom po želji.
P.S. Nesvakidašnje i preukusne ćufte ! Ja sam ih služila sa barenim pirinčem i graškom, ova kombinacija ide odlično !
Thank you to visit my blog ! Best regards !
ОдговориИзбришиHola Pozo, como ves, este blog es sobre cocina y cocinar, y no sobre futbol! Jejeje, vosotros Gauchos solo piensan en esto!
ОдговориИзбришиSaludos amigo!
Jovana izvini, bilo je jače od mene. :)
Da li se riba prvo kuva pa melje, ili ide sirova? Ja ću pokušati sa oslićem, iako sam dunavsko dete, ne ljubim somovinu.
Tanjice riba ide sveža, samo je odmrzni i dobro iscedi od vode. Možes koristiti filete bilo koje ribe, bitno je da nema kostiju. :-*
ОдговориИзбришиOvo deluje prelepo, već sutra isprobavam :D.
ОдговориИзбришиHvala Lenka :-D Nadam se da će Vam se svideti ! Veliki pozdrav !
ОдговориИзбриши