- 350 gr brašna
- 1 kesica suvog kvasca ili 1/2 kocke svežeg
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 200 ml tople vode
Kvasac sa šećerom razmutite u 3 kašike tople vode i ostavite na toplom da naraste. U pola količine brašna sipajte ulje, so, nadošli kvasac i postepeno dodavajući toplu vodu i preostalo brašno zamesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste oko 40 minuta. Pleh podmažite i pospite brašnom. Testo razvucite na veličinu pleha u kojem ćete peći picu i izbockajte viljuškom na par mesta. Nafilujte po želji i pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
P.S. Testo je fenomenalno ! Ova količina Vam je dovoljna za pleh koji se dobija uz šporet tj. najveći . Slikala sam na brzaka jer sam morala da iznosim picu pošto se veoma ogladnelo ! :-P
Mila moja HVALA! Izlomih se da nađem mleko, nema ga u radnjama, a moj hani-bani bi picu! :)) Pravim sad odmah testo, baš po ovom receptu.
ОдговориИзбриши:-*
sada pravim pa pisem kako je ispalo.......
ОдговориИзбриши