уторак, 1. јун 2010.

Pileća džigerica sa njokama

0

- oko 400 gr pileće džigerice
- pakovanje kupovnih njoka 
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 dl belog vina
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica brašna
- začin C, biber , ulje , peršun
Crni luk sitno iseckajte i propržite, pa dodajte seckanu džigericu, sipajte malo vode i ostavite da se dinsta dok džigerica ne omekša na srednjoj temperaturi. U izdinstanu džigericu i luk dodajte alevu papriku, senf i belo vino i krčkajte još 5 minuta da se sve lepo sjedini. Kašiku brašna pomešajte sa pavlakom i sipajte u džigericu , začinite po želji, isključite ringlu i ostavite da vri još 2-3 minuta pa sklonite. Njoke obarite, procedite pa sipajte džigericu preko ,pospite seckanim peršunom, sedite i uživajte!
P.S. Uz ovo jelo možete poslužiti i neku obarenu testeninu po želji ! Ukusno nema šta! 
 

0 коментара:

Постави коментар