уторак, 1. јун 2010.

Pileća džigerica sa njokama

0

- oko 400 gr pileće džigerice
- pakovanje kupovnih njoka 
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 dl belog vina
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica brašna
- začin C, biber , ulje , peršun
Crni luk sitno iseckajte i propržite, pa dodajte seckanu džigericu, sipajte malo vode i ostavite da se dinsta dok džigerica ne omekša na srednjoj temperaturi. U izdinstanu džigericu i luk dodajte alevu papriku, senf i belo vino i krčkajte još 5 minuta da se sve lepo sjedini. Kašiku brašna pomešajte sa pavlakom i sipajte u džigericu , začinite po želji, isključite ringlu i ostavite da vri još 2-3 minuta pa sklonite. Njoke obarite, procedite pa sipajte džigericu preko ,pospite seckanim peršunom, sedite i uživajte!
P.S. Uz ovo jelo možete poslužiti i neku obarenu testeninu po želji ! Ukusno nema šta! 
 

Related Posts:

  • Pohovano pileće belo meso- 4 pileća bela mesa- 150 gr brašna- 150 gr kačkavalja- 150 gr prezli - 2 jaja - 1 pomorandža- peršun , začin C Svako belo meso preseci… Read More
  • Ćufte (na Jojin način :-D )- 300 gr mlevene junetine- 1 manji praziluk- 1 jaje - 3 kašike prezli - 2 čena belog luka- 1 kašika soja-sosa- 1 kašika kečapa- 1 kašika sen… Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Grčke ćufte sa piletinom- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)- 1 veća crvena paprika- 1 manja tikvica- 1 glavica crnog luka- 2 -3 čena belog luka- … Read More
  • Piletina sa jogurtom- 2 bataka sa karabatacima- 3 dl jogurta- sok od pola limuna- 1 kašičica ljute aleve paprike- 1 kašičica karija- malo đumbira- začin C, biberBatake od… Read More

0 коментара:

Постави коментар