субота, 29. мај 2010.

Šareni kuglof

1

- 2 jaja
- 1 šolja jogurta 
- 1 šolja šećera
- 2 šolje brašna
- 150 ml ulja
- 1 rebro čokolade ili 2 kašike kakaoa
- 1 kašičica instant kafe
- 1 kesica praška za pecivo
Umutite penasto jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Podelite masu na dva dela pa u jedan deo dodajte rendanu čokoladu (ili kakao) i instant kafu. Kalup za kuglof dobro podmažite margarinom i pospite brašnom pa naizmenično sipajte belu pa crnu masu. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Kad je kuglof pečen izvadite ga i ostavite da se prohladi u kalupu malo pa ga izvrnite na tanjir ili tacnu. Secite na kriške i uživajte !
P.S. Kuglof je izuzetno mekan i savršenog je ukusa ! 

1 коментар: