недеља, 6. јун 2010.

Brzo pileće belo meso

0

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 kisele pavlake
- 1 dl belog vina
- 1 kesica začina "mix-pečena piletina" (npr.KOTANYI 10gr)
- peršun 
Belo meso iseckajte na kockice pa sipajte kesicu začina preko mesa i dobro rukama promešajte da na svakom komadiću mesa bude začina. Stavite meso u tiganj i ispržite ga pa mu dodajte vino i kuvajte oko 2 minuta. Na kraju dodajte pavlaku i seckan peršun i dobro promešajte. Služite toplo uz makarone ili pirinač ili krompir... ma ide uz sve :-D
P.S. Ja sam meso služila uz makarone od povrća i rendani kačkavalj !  

Related Posts:

  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More
  • Zapečena piletina- 2 veća bela mesa - 1 kesica krem čorbe od pečuraka - 1 kisela pavlaka - 1 dl mleka - 1 veći kiseli krastavac - 1 kašika senfa - 1 kašika susama - pe… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More

0 коментара:

Постави коментар