четвртак, 17. јун 2010.

Belo meso sa susamom

3

Za marinadu Vam je potrebno:
- belo meso od jednog pileta
- 50 ml soja-sosa
- 2 kašike belog vina
- 1 kašika ulja od susama
Belo meso iseckajte na kockice a ostale sastojke izmešajte, stavite meso u pripremljenu marinadu i ostavite da odstoji 2 h. U međuvremenu pripremite masu za pohovanje piletine.
Za pohovanje Vam je potrebno :
- 1 šolja brašna (šolja od 2 dl)
- 1 jaje
- 150 ml vode
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica aleve paprike (ljute po želji)
- soli po ukusu
Sve sastojke izmešajte i ostavite da stoji oko 1h. Izvadite piletinu iz marinade pa je prosušite malo, uvaljajte je u masu za pohovanje i pržite u dubljem vrelom ulju oko 15-tak minuta sa svih strana. Meso vadite na papirni ubrus da se ocedi od suvišne masnoće. Pripremite sada sos.
Za sos Vam je potrebno:
- 75 ml vode
- 50 ml kečapa
- 50 ml meda
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike susamovog ulja
- 3 češnja izgnječenog belog luka
- 2 kašike pečenog susama
Sve sastojke , sem pečenog susama, izmešajte i stavite u tiganj da provri pa krčkajte još oko 5 minuta. Dodajte ispečeno meso u sos, pospite pečenim susamom i služite sa npr. barenim povrćem i testeninom po želji.
P.S Savršen ukus! Probajte i uživajte! 
 

3 коментара: