понедељак, 17. мај 2010.

Zapečeni pileći bataci

0

- 2 veća pileća bataka
- 150 gr kečapa
- 2 kašike senfa 
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 struka mladog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike susama
- peršun, bosiljak (suvi), začin C
U blender stavite mladi luk, beli luk, kečap, senf, peršun, bosiljak, maslinovo ulje i malo začina C i sve dobro izblendirajte. Tepsiju ili vatrostalnu činiju malo podmažite. Batake zasecite na nekoliko mesta pa ih naopačke (strana sa kožicom dole okrenuta) stavite u tepsiju, prelijte sa polovinom napravljenog sosa i pospite ih sa 1 kašikom susama pa stavite da se peku 20 minuta na 200 stepeni. Izvadite tepsiju,okrenite batake, prelijte ih sa ostatkom sosa i pospite preostalom kašikom susama i vratite u rernu da se peku još 20 minuta na 200 stepeni. Služite ih sa pirinčem ili pečenim krompirom.
P.S. Ako volite možete dodati i malo karija ili čilija za pikantniji ukus ! Ukus je predivan ! Uživajte !

Related Posts:

  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More

0 коментара:

Постави коментар