уторак, 18. мај 2010.

Pohovane svinjske šnicle

0

- 7-8 svinjskih šnicli
- 100 gr margarina
- 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka
- začin C, biber, so
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- sok od pola limuna
Margarin penasto umutite pa mu dodajte sitno seckan peršun i mladi luk, začinite po ukusu začinom C i biberom i dobro promešajte. Na alu-foliju stavite pripremljen margarin i formirajte deblji pravougaonik, uvijte u foliju pa stavite u zamrzivač da se stegne. U međuvremenu šnicle izlupajte tanko, poslolite i nakapajte sokom od limuna.Izvadite margarin pa ga podelite na onoliko delova koliko imate šnicli. Na svaku šniclu stavite komad margarina i urolajte pa pričvrstite čačkalicom. Uradite sa svim šniclama tako. Umutite jaja pa čnicle uvaljajte u brašno,pa u jaja pa u prezle i pecite na ulju na umerenoj temperaturi da porumene sa obe strane. Šnicle služite sa pečenim krompirom ili pirinčem.
P.S. Na ovaj način možete spremiti i pileće i juneće šnicle ! Preukusne su !  

Related Posts:

  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More
  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More
  • Piletina sa medom- 400 gr pilećeg belog mesa- 3 kašike meda- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)- 2 kašike ulja- 1 kašičica karija- začin CMeso iseckajte na kocke… Read More
  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More

0 коментара:

Постави коментар