недеља, 2. мај 2010.

Princes krofne

0

Za krofne :
- 6 jaja
- 150 gr margarina ili masti
- 150 gr brašna
- 250 ml vode 
Staviti margarin ili mast u hladnu vodu pa na ringlu i čim provri dodati brašno i snažno mutiti žicom da se sve lepo sjedini i da nema grudvica. Ostavite da se ohladi pa dodavati u to jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Kesom za šlag istiskati krofne veličine male kašičice na papir za pečenje (kojim ste obložili pleh) ali praviti razmak između njih jer narastu prilikom pečenja. Zagrejati rernu na 220 stepeni pa ih peći na toj temperaturi 7 min a onda smanjiti na 200 stepeni i peći još 13 min. Ne otvarajte rernu prilikom pečenja. Gotove krofne ostaviti da se ohlade pa ih presecite na pola i punite filom. Od ove mere bi trebalo da Vam ispadne 40 krofni.
Za fil :
- 6 jaja
- 1 l mleka 
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna ili 2 pudinga od vanile
Staviti 900 ml mleka da prokuva. Umutite jaja ,šećer i brašno ili prašak za puding u 100 ml mleka pa polako sipajte mešajući u prokuvano mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladiti fil pa puniti krofne. Odozgo pospite šećer u prahu ili topljenu čokoladu.
P.S. Ja sam pravila krofne u duplo manjoj meri i vadila sam ih malom kašičicom pa su ispale "pljosnatije" ali ukus je FANTASTIČAN i ORIGINALAN što je i najbitnije ! Uživajte !

0 коментара:

Постави коментар