недеља, 02. мај 2010.

Grčke ćufte

2

- 500 gr mlevenog mesa
- 1 veći krompir
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
- peršun , so , biber
Izrendajte krompir i ostavite ga malo da pusti sok. U drugu posudu stavite meso , sitno seckan crni luk, peršun , jaje ,prezle , dodajte dobro oceđen krompir i začinite po želji. Dobro izmešati da dobijete kompaktnu masu pa pravite loptice i pržite ih u ulju. Gotove ćuftice stavljajte na papirni ubrus da se ocede od masnoće. Služite uz pirinač i sos od pečuraka ( recept za sos se nalazi u PRILOZI-ma).
P.S. Uz ovaj preukusan recept ide i poseban pozdrav mojoj drugarici Tanji !  

2 коментара:

  1. Alex otpozdravlja umesto nje! Koliko za vikend ima da mi pravi ove ćufte moja kvazi-Grkinja iz Zemuna! :))

    ОдговориИзбриши
  2. :-))))) Grkinja je u dusi !! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши