четвртак, 29. април 2010.

Krompir u francuskom sosu

0

- 1/2 kg krompira
- 200 ml slatke pavlake 
- 50 ml belog vina
- 80 gr oraha  
- 3 čena belog luka
- 50 gr margarina
- ulje, so
Krompir oljuštite ,operite ,isecite na kockice i obarite u slanoj vodi. U šerpicu stavite margarin i malo ulja pa propržite seckan beli luk. Zatim dodajte mlevene orahe, kratko propržite pa dodajte slatku pavlaku. Pustite da prokrčka pa nalijte vinom i uz povremeno mešanje ukrčkajte sos dok se ne zgusne. Posolite ga dobro i  dok je još topao prelijte ga prekko oceđenih krompira.
P.S. Nesvakidašnji prelep ukus ! 

Related Posts:

  • Loptice od spanaća- 1 kg svežeg spanaća - 2 jajeta - 150 gr prezli - 1 glavica crnog luka - 3 čena belog luka - 1 kašika ulja  - 50 gr susama  - 50 gr brašna&… Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Sos od pečuraka- 500 gr svežih pečuraka - 2 dl belog vina - 2 čaše kisele pavlake - začin C, biber , peršun Iseckajte pečurke pa ih stavite u šerpu i prodinstajte 5 … Read More
  • Kroketi od pečuraka i krompira- 2 veća krompira - 250 gr pečuraka - 50 gr kačkavalja  - 2 jajeta + 2 jajeta za pohovanje - 100 gr prezli + 150 gr za pohovanje - začin C , perš… Read More

0 коментара:

Постави коментар