- 1 glavica kupusa srednje veličine
- 1 glavica crnog luka
- 1 kisela pavlaka
- 1 šoljica pirinča (šoljica od crne kafe)
- 0,5 dl ulja
- biber, so
Propržite sitno seckan luk pa dodajte sitno seckan kupus (možete i da ga izrendate) i prodinstajte oko 15-tak minuta na umerenoj temperaturi. Posolite, pobiberite pa dodajte opran pirinač i propržite još oko 5 minuta. Sklonite i ostavite da se prohladi. U prohlađen kupus dodajte pavlaku i dobro promešajte. U 1 dl vruće vode sipajte 0,5 dl ulja i promešajte. Podmažite pleh pa stavite 2 kore i svaku koru premažite mešavinom vode i ulja (najbolje je ako imate četkicu za premazivanje pa sa njom da premazujete, a ako ne onda je tu kašika :-D ), preko kora stavite fil i tako redom dok ne utrošite sav materijal . Završavate korom koju isto premažete uljem i vodom i stavite da se peče na 180 stepeni oko 40 min. Služite i toplo i hladno.
P.S. Vrlo ukusna pita za npr. večeru ! Ako volite možete dodati mali lovorov list dok dinstate kupus !
0 коментара:
Постави коментар