среда, 5. мај 2010.

Pita sa sirom i pečenim paprikama

0

- 1 pakovanje kora za pitu 
- 5-6 krupnijih pečenih paprika
- 150 gr šunke
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr sitnog sira
- 2 dl jogurta
- 4 jajeta
- 1 dl ulja 
- so , peršun
Paprike očistite od semenki, operite i iseckajte na sitne kockice. Šunku takođe iseckajte na kockice a kačkavalj izrendajte na sitno rende , pa sve zajedno pomešajte sa paprikom i posolite po ukusu. Dno pleha namažite uljem pa stavite dve kore, preko fil od paprika, pa opet dve kore ali njih premažite sirom, pa dve kore pa fil od paprika i tako redom dok ne utrošite sav materijal. Završavate korama. Umutite jaja, jogurt i 1 dl ulja i dodajte sitno seckan peršun. Pitu isecite na parčad željene veličine pa prelijte umućenim jajima sa jogurtom i uljem. Polako pomerite svako parče da tečnost svuda natopi pitu. Pecite na 200 stepeni oko 45 min. 
P.S. Ako trenutno nemate sitan sir vrlo dobra zamena može da bude i krem sir ! U svakom slučaju zagarantovan je fantastičan ukus ! Prijatno ! 

0 коментара:

Постави коментар