среда, 5. мај 2010.

Hleb od pilećeg mesa

0

- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci )
- 3 manja parčeta hleba
- 1 jaje
- 1 jabuka
- 150 gr slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika senfa
- začin C , peršun
Meso odvojite od kostiju, ukoliko je od bataka, pa ga sameljite u blenderu. Hleb potopite u vodu i dobro ga ocedite. Crni luk, peršun i 50 gr slaninice iseckajte sitno. Jabuku isecite na kockice. Pomešajte meso, luk, senf, jaje, peršun, hleb, jabuku i slaninu i začinite po ukusu. Vlažnim rukama formirajte oblik vekne hleba i odozgo naređajte ostalu slaninu. Prelijte mesni hleb sa 1 dl vode i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Služite toplo uz kiselu pavlaku i neku salatu ili mladi luk.
 P.S. Neobičan neodoljiv ukus ! 

0 коментара:

Постави коментар