субота, 15. мај 2010.

Piletina sa špagetama i bešamel sosom

2


- 2 bela pileća mesa
- 300 gr špageta (po želji) 
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike soja sosa
- 100 ml neutralne pavlake
- začin C, peršun 
Za bešamel sos Vam je potrebno :
- 300 ml mleka
- 30 gr brašna
- 30 gr margarina
Crni luk prodinstajte na ulju pa dodajte meso isečeno na kockice, začinite i pržite dok ne porumeni. Dodajte soja sos i seckan beli luk i nastavite prženje na umerenoj vatri. U međuvremenu napravite bešamel sos : stavite u šerpu margarin pa kad se ugreje sipajte brašno i propržite ga (pazite da ne požuti! vidite sliku!) na umerenoj vatri. Kad se uprži polako dodajte mleko i neprekidno mešajte da se ne naprave grudvice. Sklonite pa dodajte sos u meso i nastavite sa krčkanjem još oko 5 minuta. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku dobro sve promešajte i sklonite sa ringle. Skuvajte špagete, servirajte ih na tanjir prelijte sosom i pospite seckanim peršunom.
P.S. Ukus je fantastičan ! Po želji u sos možete dodati pečurke a kad servirate možete posuti sa malo prženog susama ! Prijatno ! 

2 коментара: