субота, 15. мај 2010.

Punjeni krompir

0

- 5 većih krompira
- 3 jajeta
- 150 gr sitnog sira
- 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!)
- 20 gr margarina 
- so, biber, peršun
- 1 dl kisele pavlake 
- po kašika susama i prezli 
Krompire operite i skuvajte do pola ( ne smeju da se raspadnu). U međuvremenu umutite jaja i sir pa dodajte sitno seckanu pršutu i slaninicu (ili šunku) i seckan peršun. Posolite i pobiberite. Skuvan i prohlađen krompir oljuštite pa mu kašičicom izdubite sredinu (izdubljen krompir možete upotrebiti za krompir čorbu ili sutradan za restovan krompir!). Punite krompire umućenom smesom, poređajte ih u podmazanu tepsiju, na svaki krompir stavite po komadić margarina i pecite na 200 stepeni oko 20 min. Stavite kašiku susama i kašiku prezli da se malo proprže. Gotov krompir servirajte na tanjir , stavite kašiku pavlake odozgo i pospite sa mešavinom proprženih prezli i susama. 
P.S. Krompir možete služiti uz neko pečeno meso ili jednostavno ga jesti kao glavno jelo uz salatu ! Prijatno ! 

0 коментара:

Постави коментар