петак, 14. мај 2010.

Šnenokle

4

- 1 l mleka
- 9 kašika šećera 
- 6 jaja
- 1 kašika brašna
- 1 kesica vanil šećera
Stavite mleko sa 1 kašikom šećera i vanil šećerom da provri. U međuvremenu odvojite belanca od žumanaca pa umutite čvrst sneg od belanaca. Kad mleko provri kašikom vadite nokle od belanaca i stavljajte ih u mleko pa ih kuvajte okrećući ih na obe strane. Kada su nokle skuvane izvadite ih rešetkastom kašikom i stavljajte na tacnu da se još malo ocede. Sada umutite 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i 1 kašikom brašna i polako sipajte, mešajući , u mleko koje vri. Zakuvajte isto kao puding (ali da masa bude malo ređa od pudinga) uz stalno mešanje da ne zagori. Krem sipajte u vlažne činijice ili u neku veliku činiju pa odozgo poređajte nokle, dobro ohladite, sedite i sladite se :-D .
P.S. Osvežavajuće za predstojeće leto !  

4 коментара:

  1. Ja ih toliko volim, ali niko više u mojoj kući!

    ОдговориИзбриши
  2. Snezo napravite samo za svoju dušu, sedite i uzivajte !

    ОдговориИзбриши
  3. I u mojoj kuci isti slucaj, ali ja napravim od 1/2l mleka samo za sebe :))) Izvrsne su pogotovo dobro ohladjene :)))

    ОдговориИзбриши