- 300 gr mlevenog mesa
- 250 gr pečuraka
- 7 pečenih paprika
- 100 gr slanine pančete
- 2 mlada luka
- 1 šargarepa
- 2 kašike kečapa
- 2 jajeta
- 2 dl mleka
- začin C , peršun
Luk i slaninu iseckajte , a šargarepu izrendajte pa stavite da se proprže. U to dodati mleveno meso, sipati malo vode i prodinstati da meso omekša. Pečurke iseckajte na listiće pa dodajte u meso začinite, dodajte seckan peršun i krčkajte dok tečnost ne ispari. Na pola krčkanja dodajte kečap. Pešene paprike očistite od semenki, operite i presecite ih po dužini na pola, a krompir isecite na kolutove i njega začinite sa malo začina C. U dublju vatrostalnu činiju ređajte red krompira, red paprike, preko paprike stavite ceo fil, pa opet red paprike i na kraju krompir. Umutite jaja sa mlakom , prelijte musaku i pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Služite uz salatu i mladi luk.
P.S. Neodoljiv ukus !
0 коментара:
Постави коментар