недеља, 9. мај 2010.

Neobična musaka

0

- 500 gr krompira
- 300 gr mlevenog mesa
- 250 gr pečuraka
- 7 pečenih paprika
- 100 gr slanine pančete 
- 2 mlada luka
- 1 šargarepa
- 2 kašike kečapa 
- 2 jajeta
- 2 dl mleka
- začin C , peršun
Luk i slaninu iseckajte , a šargarepu izrendajte pa stavite da se proprže. U to dodati mleveno meso, sipati malo vode i prodinstati da meso omekša. Pečurke iseckajte na listiće pa dodajte u meso začinite, dodajte seckan peršun i krčkajte dok tečnost ne ispari. Na pola krčkanja dodajte kečap. Pešene paprike očistite od semenki, operite i presecite ih po dužini na pola, a krompir isecite na kolutove i njega začinite sa malo začina C. U dublju vatrostalnu činiju ređajte red krompira, red paprike, preko paprike stavite ceo fil, pa opet red paprike i na kraju krompir. Umutite jaja sa mlakom , prelijte musaku i pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Služite uz salatu i mladi luk.
P.S. Neodoljiv ukus !  

Related Posts:

  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More

0 коментара:

Постави коментар