уторак, 04. мај 2010.

Musaka od pohovanih paprika

0

- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih)
- 300 gr mlevenog mesa
- 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja šargarepa
- 2 dl kisele pavlake
- brašno , prezle za pohovanje paprika
- začin C , so , peršun
Paprike ispecite, oljuštite, posolite i ispohujte na uobičajen način - prvo ih uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u prezle i ispecite ih na ulju da porumene sa obe strane. Na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, dodajte meso, začinite po ukusu i dinstajte dok meso ne omekša. Na kraju dodajte seckan peršun. U vatrostalnu činiju poređajte paprike, pa rasporedite fil od mesa i odozgo stavite preostalih pet paprika. Umutite jaja sa pavlakom malo posolite i prelijte preko musake. Pecite na 200 stepeni oko 20 min.
P.S. Zašto je uvek krompir simbol za musaku kad je paprika ukusnija zamena ? Naravno ukoliko volite papriku :-)))  
 

0 коментара:

Постави коментар