уторак, 04. мај 2010.

Punjene krmenadle

0

- 4 deblje krmenadle
- 100 gr šampinjona
- 50 gr šunke ili čajne kobasice
- 50 gr kačkavalja
- 50 gr slanine
- 1 mala čašica brendija (po želji)
- 1 češanj belog luka
- so, biber, peršun
Na kašičici margarina propržite seckan beli luk, dodajte mu seckane pečurke i na pola prženja prelijte brendijem, posolite , pobiberite i dodajte sitno seckan peršun i dinstajte na tihoj vatri dok ne uvri sva tečnost.Gotov fil prohladite.  Na krmenadlama rasecite "džep", posolite iznutra i u svaki džep stavljajte malo šunke ,kaškavalja i pripremljenog fila od pečuraka. Na svaku punjenu krmenadlu stavite po šnitu slanine i svaku posebno uvijte u foliju. Pecite pola sata na 200 stepeni. Deset minuta pre kraja pečenja otvorite foliju da se krmenadle lepo zapeku. Služite sa prilogom po želji.
P.S. Uživajte i prijatno !

0 коментара:

Постави коментар