- 1 kg brašna
- 600 ml tople obične vode
- 200 gr pečenog susama
- 1 kockica kvasca
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 9 kašika ulja
U 1 dl tople vode izmrvite kvasac i dodajte mu šećer pa promešajte da se otopi. U preostalu vodu sipajte ulje. Sipajte polovinu brašna u odgovarajuću vanglu, dodajte mu so, na sredinu napravite udubljenje pa sipajte kvasac i vodu sa uljem. Polako rukama sve promešajte i nastavite da mesite testo dodavajući brašno. Zamesite glatko testo pa mu na kraju dodajte pečeni susam i opet dobro premesite. Ostavite testo da nadođe pa ga premesite i ostavite da nadođe još jednom a zatim ga podelite na dva dela. Svaki deo premesite, razvucite u krug isecite na trouglove i pravite kiflice. Ređajte u uljem podmazan pleh i premažite kiflice uljem. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
P.S. Kad budete razvlačili testo trebalo bi da imate balončiće koji će puckati kad pritisnete testo a to znači da ste ga dobro umesili. Ako želite manje kiflice celo testo podelite na 4 dela, a ako ne želite posne možete ih puniti sirom ili šunkom i premazati jajetom. Meni lično su najukusnije ovako prazne - ma fantazija su kako god obrnete :-D !
0 коментара:
Постави коментар