петак, 21. мај 2010.

Junetina na kineski način

0

500 gr junetine
- 400 gr špageta 
- 1 kesa kineske mešavine povrća
- 1 dl soja sosa
- 1 kašika senfa
- 50 gr pečenog susama
- začin C
Pomešajte soja sos sa senfom, a meso iseckajte na kockice paga stavite u mešavinu soja sosa i senfa i ostavite ga da stoji 2 sata. Zagrejte ulje i stavite meso da se prži pa začinite po ukusu (povremeno dolivajte po malo vode da meso omekša). Povrće izvadite iz kese u cediljku pa ga properite hladnom vodom malo i dodajte ga u omekšalo meso i sve zajedno prodinstati još 5 minuta. Špagete obarite, servirajte na tanjr, preko sipajte meso sa povrćem i pospite pečenim susamom pa sedite i uživajte :-D .
P.S. Jako brzo i ukusno jelo ! Probajte ! Ako želite možete praviti i sa svežim povrćem samo ga prethodno obarite i iseckajte na krupnije komade ! 
 

Related Posts:

  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More
  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More

0 коментара:

Постави коментар