понедељак, 26. април 2010.

Torta od belog mesa

0

- 2 veća komada belog mesa
- 400 gr rendanog kačkavalja
- 4 jaja
- 1,5 čaša pavlake
- brašno
- margarin
- so, biber
Meso isecite na šnicle - od svakog komada mesa po 4, pa ih posolite i pobiberite i ostavite da odstoje sat vremena. Za to vreme napravite sos kojim ćete kasnije preliti meso : umutite pavlaku, 2 jajeta, 1 ravnu kašiku brašna , so i biber . Okruglu posudu za pečenje premažite margarinom. Svaku šniclu ocedite od viška tečnosti, uvaljajte prvo u brašno , pa u 2 razmućena jajeta pa u rendan kačkavalj. Ređajte u slojevima unakrsno u posudu za pečenje. Kad završite ređanje, šnicle prelijte već pripremljenim sosom od pavlake, stavite u rernu pa tek onda uključite i pecite oko 50- tak minuta. Secite baš kao tortu i služite uz prilog po želji - grašak, krompir , boranija...  
P.S. Hvala mojoj sestri na receptu za ovu fantastičnu tortu :-* ! Uživajte i Vi !  
 

0 коментара:

Постави коментар