понедељак, 26. април 2010.

Mamine sarme

2


- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) 
- 150 gr sitno iseckane slanine
- suva rebarca , slanina (po želji) 
- 2 manje glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- začin C , biber , aleva paprika 
Crni luk i praziluk što sitnije iseckajte i stavite da se malo proprži pa dodajte mleveno meso i seckanu slaninicu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.Pirinač dobro operite pa ga dodajte mesu zajedno sa začinom C ,biberom i alevom paprikom (količina začina zavisi od Vašeg ukusa).Propržite sve zajedno kratko,sklonite i dodajte sitno seckan beli luk pa ostavite fil da se ohladi. Filovati listove kiselog kupusa, uvijati i ređati u šerpu. Po želji stavite suva rebarca i slaninu pored sarmi dok se kuvaju. 
P.S. Uspela sam da slikam sarme dok su bile još vruće a već posle 10 min nije ih više bilo !! 
Probajte i videćete ! 

Related Posts:

  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More
  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More

2 коментара: