понедељак, 26. април 2010.

Mamine sarme

2


- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) 
- 150 gr sitno iseckane slanine
- suva rebarca , slanina (po želji) 
- 2 manje glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- začin C , biber , aleva paprika 
Crni luk i praziluk što sitnije iseckajte i stavite da se malo proprži pa dodajte mleveno meso i seckanu slaninicu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.Pirinač dobro operite pa ga dodajte mesu zajedno sa začinom C ,biberom i alevom paprikom (količina začina zavisi od Vašeg ukusa).Propržite sve zajedno kratko,sklonite i dodajte sitno seckan beli luk pa ostavite fil da se ohladi. Filovati listove kiselog kupusa, uvijati i ređati u šerpu. Po želji stavite suva rebarca i slaninu pored sarmi dok se kuvaju. 
P.S. Uspela sam da slikam sarme dok su bile još vruće a već posle 10 min nije ih više bilo !! 
Probajte i videćete ! 

2 коментара:

  1. Kako su dobre. Sarme su jednostavno neprevazidjene.

    ОдговориИзбриши
  2. Anoniman, zaista su najbolje!! Hvala puno ! Pozdrav :-)

    ОдговориИзбриши