- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine)
- 150 gr sitno iseckane slanine- suva rebarca , slanina (po želji)
- 2 manje glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- začin C , biber , aleva paprika
Crni luk i praziluk što sitnije iseckajte i stavite da se malo proprži pa dodajte mleveno meso i seckanu slaninicu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.Pirinač dobro operite pa ga dodajte mesu zajedno sa začinom C ,biberom i alevom paprikom (količina začina zavisi od Vašeg ukusa).Propržite sve zajedno kratko,sklonite i dodajte sitno seckan beli luk pa ostavite fil da se ohladi. Filovati listove kiselog kupusa, uvijati i ređati u šerpu. Po želji stavite suva rebarca i slaninu pored sarmi dok se kuvaju.
P.S. Uspela sam da slikam sarme dok su bile još vruće a već posle 10 min nije ih više bilo !!
Probajte i videćete !
Kako su dobre. Sarme su jednostavno neprevazidjene.
ОдговориИзбришиAnoniman, zaista su najbolje!! Hvala puno ! Pozdrav :-)
ОдговориИзбриши