среда, 21. април 2010.

Pita sa grizom i jabukama

1

- 500 gr kora za pitu
- 150 gr griza
- 5 dl mleka
- 250 gr sećera
- 1 kg jabuka
- 1 jaje
- ulje, cimet,prah šećer
Skuvajte mleko sa grizom i šećerom.Kada se zgusne ostavite da se ohladi a onda dodajte jaje i polako promešajte da se sve lepo sjedini. Jabuke očistite i izrendajte. Odvajajte po 3 kore.Svaku koru poprskajte uljem,pa na treću koru kašikom rasporedite griz ,rasporedite deo dobro oceđenih jabuka ,pospite cimetom i urolajte.Ponovite postupak dok ne potrošite materijal.Stavite rolate u podmazan pleh,premažite uljem i pecite u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.Gotovu pitu pospite šećerom u prahu.
P.S. Preukusna pita !!! Umesto jabuka možete staviti i višnje !!! 

1 коментар:

  1. Анониман15. март 2014. 21:58

    Najbolji recept za pitu sa jabukama i grizom!! :) Hvala! Samo ja redjam kore pa fil u dublju tepsiju,i ispadne kao preukusni i socni kolac! ;) Dragana

    ОдговориИзбриши