- 3 dl vode
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 50 gr šećera
- 1 kockica kvasca
- brašna toliko da se zamesi mekše testo koje se ne lepi za ruke (oko 500 gr)
Sve sastojke pomešati i zamesiti glatko testo pa ga ostaviti da naraste,pa ga još jednom premesiti i ostaviti opet da naraste.Razvući testo na debljinu prsta i čašom vaditi krofne pa ih ostaviti da odstoje 10-tak minuta pa ih okrenuti na drugu stranu i opet ih ostaviti malo.Spustati krofne u vrelo ulje i peći.Posuti prah šećerom i .... UŽIVATI !!!!
P.S. Savršeno !!!!
Krofne
Posted on уторак, април 20, 2010 by Jovana
Related Posts:
- Hleb sa palentom I / IIHleb sa palentom I - 300 gr brašna- 100 gr palente- 225 ml mleka- 50 ml vode- 30 ml ulja- 1 kesica suvog kvasca- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šeće… Read More
- Hleb sa kokicama - oko 550 gr brašna- 3 dl tople vode- 50 gr kokica- 50 ml ulja- 2 kašičice soli- 1 kašičica šećera- 1 kesica suvog kvascaKokice stavite u blender i u… Read More
- Irske krompir pitice by Ana - 230 gr brašna- 200 gr kuvanog krompira- 50 gr margarina- 1 puna kašika kisele pavlake- 1 ravna kašičica praška za pecivo- 1 kašičica soli- peršun&n… Read More
- Mafin pecivo - oko 600 gr brašna- 170 ml tople vode- 60 ml mleka- 30 gr margarina + 1 kašika za premazivanje- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1,5 paket suvog… Read More
- Kiflice i hleb sa bundevom - oko 700 gr brašna- 400 gr pirea od bundeve- 2 dl toplog mleka + 2 kašike za premazivanje- 1 kocka svežeg kvasca- 1 jaje + 1 žumance za premazivanj… Read More
0 коментара:
Постави коментар