уторак, 27. април 2010.

Pileće šnicle u sosu od badema

0

- 2 komada pilećeg belog mesa
- 100 gr mlevenih badema
- 1 dl belog vina
- 1 kisela pavlaka 
- malo mlevenog muskantnog oraščića
- začin C
Svaki komad mesa isecite na 4 šnicle , dobro ih izlupajte tučkom, začinite začinom C i ispržite. Kad su šnicle gotove izvadite ih iz tiganja i u na tom ulju propržite mlevene bademe ,dodajte malo vode ( oko 1dl ) i pustite da prokrčka. Vratite šnicle u tiganj , dodajte vino , kiselu pavlaku , malo muskant oraščića i pustite da prokuva pa sklonite sa ringle. Služite toplo uz salatu i prilog po želji.
P.S. Ja sam šnicle služila sa lopticama od pirinča i domaćim tartar sosom ( recept za loptice i sos se nalazi u PRILOZI - ma ) ! Neobičan zadivljujući ukus ! PRIJATNO !

0 коментара:

Постави коментар