уторак, 27. април 2010.

Loptice od pirinča

1

- 1 šolja pirinča (šolja od 2 dl )
- 2 jajeta
- 80 gr prezli
- 80 gr biljnog kačkavalja
- bosiljak (svež ili sušen )
- so , biber , začin C
 Pirinač dobro operite i stavite da se kuva u tri puta većoj količini posoljene vode ( 1 šolja pirinča = 3 šolje vode ). Kad prokuva smanjte ringlu i na tihoj vatri kuvati dok voda skoro ne ispari. Ostavite da se ohladi. U ohlađen pirinač dodajte jaja, prezle ,sitno rendan kačkavalj , seckani bosiljak (ukoliko je svež, a ako je iz kesice stavite 1 ravnu kašiku ), začin C i biber i dobro promešajte varjačom da se svi sastojci dobro sjedine. Pravite loptice (veličine one za ping - pong) i pecite ih na umerenoj temperaturi dok ne dobiju lepu žutu boju. Služite ih uz tartar sos.
MOJ TARTAR SOS - Izmešajte 1 kiselu pavlaku , 1 malu kesicu majoneza , 2 kašike senfa , 4 sitno seckana kisela krastavca , 3 čena sitno seckanog belog luka , seckan peršun i so.
P.S. Savršenstvo ukusa !

1 коментар: