четвртак, 29. април 2010.

Aromatična piletina

0


- po 2 komada bataka , karabataka i krilca
- 1/2 margarina
- 4 čena belog luka
- 150 gr prezli
- veza peršuna
- bosiljak (svež ili suvi)
- kašičica origana
- začin C  
Meso operite, prosušite i začinite začinom C. Margarin otopite. U posebnu činiju pomešajte prezle, sitno seckan peršun , bosiljak, na listiće iseckan beli luk i origano. Meso prvo umačite u otopljen margarin pa u mešavinu od prezli i dobro pritisnite da se lepo i svuda zalepi na meso. Pleh premažite sa malo margarina pa ređajte meso gusto tj. jedno do drugog . Kad poređate svo meso pleh prekrijte alu-folijom pa pecite na 200 stepeni oko 40 min, a onda skinite foliju, ukljušite samo gornji grejač na rerni i pecite još 15-tak min da se uhvati lepa korica. Poslužite sa prilogom po želji. Ja sam meso služila sa krompirom u francuskom sosu (recept se nalazi u PRILOZI ).
 P.S. Predivan aromatičan ukus !  

0 коментара:

Постави коментар