понедељак, 6. август 2012.

Razne torte

14

Pozdrav moji blog prijatelji evo i mene posle duže pauze :-) . Izvinjavam se unapred za par loših slika , fotoaparati otkazali poslušnost a telefon me mrzi :-)! Pored slika ima i dva recepta -za kinder tortu na drugi način i ferrero rocher torticu! 
Pa da počnemo !

 "Autić" svečana torta i mladenci 

Počeću od torte pravljene za svadbu moje divne drugarice (slike su delo profesionalnog fotografa da se zna :-) ) . Da ne bude zabune mladenačku tortu nisam ja pravila već ovu do nje i u pitanju je kinder torta , a mladenci na svadbenoj tortici su bili jedan od mojih poklona, po želji mladenaca naravno :-)





Torta za 18-ti rođendan 

Tortica na sprat za jednog dečka i njegov 18-ti rođendan a ispod fondana su čokoladna sa malinama i jafa-plazma. 



"Meda sa balonima" 

Još jedna torta jafa-plazma i već rađeni meda sa balonima za jednog malenog Vuka!



Torta grb " Manchester united"

Jafa-plazma za obožavaoca istoimenog fudbalskog kluba ! 



"Školska" i "Nuki" torta i "Partizan" mafini

Tortice za rođendane naših kumića - Vukašina koji polazi u skolicu i za Jovanu i njen prvi rođendan ! Nuki je čokoladna sa malinama a školaska je jafa-plazma! 





"Meda" tortica za krštenje

Kinder torta za krštenje jednog malenog dečaka ! Postaviću i drugu varijantu kinder torte a prvu možete pogledati ovde


Kinder torta II

Za koru vam je potrebno : 
- 4 belanca
- 4 kašike šećera 
- 3 kašike mlevenih oraha ili lešnika
- 2 kašike brašna
i još vam je potrebno seckani lešnici za posipanje pleha i nutela za premazivanje gotove kore 
Umutiti sneg od belanaca uz postepeno dodavanje šećera , na kraju polako umešajte mlevene orahe ili lešnike i brašno . Na papir za pečenje rasporedite seckane lešnike (oko 70gr) , sipajte smesu za koru, polako rasporedite po plehu i pecite na 180 stepeni oko 15 tak minuta . Vruću koru premazati nutelom. Na isti način napraviti još 3 kore (uvek pečem 4 kore kada se torta prekriva fondanom).
Za fil vam je potrebno: 
- 1 l mleka
- 16 žumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 300 gr šećera
- 4 kašike gustina
- 375 gr margarina
- 200 gr čokolade
- 200 gr mleka u prahu 
Žumanca, puding i gustin razmutite sa 1 dl mleka a preostalo mleko sa šećerom stavite da prokuva pa zakuvajte smesu od žumanaca. Ostavite da se fil potpuno ohladi pa ga sjedinite sa dobro umućenim margarinom. Podelite fil - u 1/3 fila stavite mleko u prahu a u preostalih 2/3 otopljenu i prohlađenu čokoladu. Filujte na sledeći način : kora-crni fil-kora-žuti fil -kora-crni fil- kora. Tortu premažite ganache kremom i dekorišite fondanom.


"Svečana" torta i recept za ferrero rocher tortu

Tortica kao poklon za svadbu i krštenje ! Ispod fondana je ferrero rocher torta i evo recepta za nju .

Ferrero rocher torta 

Za biskvitnu koru vam je potrebno : 
- 4 jaja
- 130 gr čokolade
- 100 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 70 gr brasna
- 130 ml mleka
- 70 ml slatke pavlake 
- 1 kašika kakaa
- 1 kesica vanil šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Prvo otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi. Odvojite žumanca od belanaca pa od belanaca umutite čvrst sneg. Brašno pomešajte sa soli i pračkom za pecivo. Penasto umutite margarin i šećer u prahu pa dodajte jedno po jedno žumance muteći posle svakog žumanca po minut. Sada dodajte čokoladu, kakao i vanil šećer i dobro izmiksirajte smesu. Sipajte brašno sa soli i praškom za pecivo i miksirajte (masa će biti gusta ali tako treba) . Smanjite mikser na najmanju brzinu pa sipajte mleko i slatku pavlaku i mutite polako dok se masa skroz lepo ne sjedini. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca, sipajte smeu u plah obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta (kada je čečkalica suva gotovo je) . Brzo prevrnite koru na krpu i ostavite da se potpuno ohladi. Koru presecite na pola da dobijete dve kore. Na ovaj način napravite još jednu biskvitnu koru tako da ukupno imate 4 kore. 
Za fil vam je potrebno :
- 500 gr a la kajmaka ili mascarpone sira 
- 500gr nutele
- 200 gr krupnije ,levenih pečenih lešnika
- 100 gr mlevenih čokoladnih ili lešnik napolitanki 
Sve sastojke dobro izmiksirajte i filujte kore. Premažite ganache kremom i dekorišite fondanom.
P.S Ja obično ovu koru pečem u tepsiji prečnika 26cm ali češće je pravim u tepsiji prečnika 30 cm pa su tada i mere za koru veće ! 



" Avion " i "Dugmići" tortice

Dve tortice za batu i seku koje sam samo ukrašavala.




Torte "Cvetići " i " Meda" 

Ferrero i jafa-plazma za jedan rođendančić ! 




"Pik-nik " tortica

Kidy sa malinama za jednu devojčicu i njen 6-ti rođendan! 



14 коментара:

  1. No había visto en la red tortas de lujo como las suyas son una maravilla ..felicitaciones por su habilidad,saludos y abrazos.

    ОдговориИзбриши
  2. Jovana, da se prijaviš ua Prvog poslastičara Srbije jer ti tamo nemaš konkurenciju. Ne znam šta je nagrada, jer kad sam videla gomilu toliko netalentovanih ljudi nisam mogla dalje da gledam, ali ako je nagrada pristojna šalji prijavu. Ova srca na torti su mi famozna. Baš juče gledam šta bi mogla da uradim sa bočicom sedefasto bisernih perlica koje stoje tu već godinama.

    ОдговориИзбриши
  3. Prelepe torte! Odlične ideje, vrlo predantno urađen fondan, svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala vam puno devojke, podrška od vas mi puno znači ! :-*
    Jelena hvala ti na divnim rečima ! :-*

    ОдговориИзбриши
  5. kako si mi falila<3 predivne su sve po redu!

    ОдговориИзбриши
  6. Sekoooooo,ti pravis samo lepotu,kao sto si i ti!!Sve do jedne nisu lepe nego SAVRSENE!!!!! <3 <3

    ОдговориИзбриши
  7. Jovana ne mogu ništa drugo reći nego da ti se i ovaj put iskreno divim, majstorski i jako lijepo ukrašene torte. Izvrsno ovo radiš i ja uživm u svakoj novoj tortici koju nam pokažeš !

    ОдговориИзбриши
  8. Ja moram da se nadovežem, kao mlada čije su prve slike, da se torta Just married pojela prva, da su pljuštale samo pohvale, a kada sam videla mladence (koji imaju veoma ličnu simboliku), malo mi je falilo da se rasplačem.
    Ljubim te puno i hvala ti još jednom i Jelena je u pravu, mesto ti je u Prvom poslastičaru, jer je one netalentovane ljude baš bilo mučno gledati.
    :-*******

    ОдговориИзбриши
  9. Savrseno uradjeno kao i mnogo puta do sada :) Samo moja sestra je perfekcionista i za svaku tortu prokomentarise - dobra je ali je mogla biti jos bolja?! Pa gde ces bolje Jojo od ovoga?! Verujem da ti zavide i profi poslasticari sa "zavrsenim skolama" :) Ove torte se rezultata neprospavanih noci i rada na 40'C :) Ljubim te Joja i jos jednom BRAVO :)))))

    ОдговориИзбриши
  10. Prelijepe su torte, vidi se da jako paziš na detalje i to mi se sviđa. Ne mogu odlučiti koja mi je najljepša.

    ОдговориИзбриши