среда, 3. август 2011.

Čizkejk sa kupinama

15


Za koru Vam je potrebno :
- 250 gr mlevenog keksa (po izboru)
- 160 gr margarina
- 40 gr eurokrema
Sve sastojke sjedinite i rukama umesite smesu pa je rastanjite u okrugli kalup za tortu (26 cm). Stavite koru u frižider na hlađenje dok spremate fil.


Za fil Vam je potrebno (fil i preliv by Gastrodiva sa malim izmenama) :
- 500 gr rikota sira
- 3 dl slatke pavlake
- 160 gr šećera u prahu
- 1 kesica želatina
- 1 dl mleka
Dobro izmutite sir i šećer u prahu pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku i polako promešajte. Želatin stavite sa 4 kašike hladne vode da nabubri, a potom ga stavite u šerpicu sa mlekom i na laganoj vatri otopite. Dodajte otopljen želatin u smesu od sira i pavlake i lagano promešajte. Rasporedite smesu preko kore i ostavite u frižider dok ne napravite preliv od kupina. 


Za preliv od kupina Vam je potrebno :
- 500 gr kupina
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 2 dl vode
- 1 kesica želatina
Želatin prelijte sa 4 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Voće, vodu i obe vrste šećera stavite da prokuva pa kuvajte 3-4 minuta. U voće polako dodajte nabubreli želatin i i mešajte žicom za mućenje dok se želatin ne otopi.Ostavite preliv da se prohladi na sobnoj temperaturi. Mlak preliv sipajte preko fila i ostavite kolač preko noći da se stegne. Dekorišite i uživajte !




15 коментара:

  1. Одличне фотографије. Чизкејк преукусно изгледа. Мљац! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Yummy looking cheesecake :) Obozavam kupine pogotovu na cizkejku.

    ОдговориИзбриши
  3. Kolacima sa sirom nemogu da odolim, zato ih izuzetno rijetko pravim. Tvoj cizkejk izgleda fantasticno!

    ОдговориИзбриши
  4. Jako volim ovakve vrste koalca.I sve se vise cudim koliko smo Jasna i ja slicne.I ja izbegavam:)

    ОдговориИзбриши
  5. Oh, lepotice, ovo je divno :) Odavno nisam zavirila kod tebe i mogu ti reći da su ti postovi sve bolji i bolji :) :)

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan kolač, i izgled, a da o okusu i ne govorim. Sjajno.

    ОдговориИзбриши
  7. cizika je najbolja , osvezavajuca... super recept.. e, sad treba otici sa bloga i ne probati ... kakav je zivot...

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je fantazija ,pa si ga još i fotkala u svim kutevima a meni fali nešto slatko ali ovako nešto..
    Divno.

    ОдговориИзбриши
  9. Jovana, koju rikotu koristiš? Da li je praviš ili je to Ella sir? Izgleda famozno!

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala svima na komentarima ! :-))
    Jelena kupujem rikotu u Univerexportu a upakovana je u tanku kesicu a mislim da je proizvođač neki privatnik - čim kupim javljam ! Odličan je i nije skup! :-))

    ОдговориИзбриши