среда, 6. април 2011.

Krem palačinke by Mignonne

10


- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 dl mleka
- 70 gr margarina
- 1 čaša šećera (čaša od 2 dl)
- 1,5 kašika kakaa




Odvojite žumanca od belanaca pa od belanaca umutite čvrst sneg. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin, mleko i brašno. Polako dodajte sneg od belanaca i promešajte varjačom. Pecite palačinke samo sa jedne strane i stavljajte ih na tanjir sa pečenom stranom na dole.Svaku palačinku pospite sa mešavinom kakaa i šećera i ređajte jednu na drugu kao tortu. Secite i uživajte ! Prijatno! 
P.S. Mignonne draga hvala na receptu - sjajne su !! 

10 коментара:

  1. Nikad nisam probala ovaj zanimljiv recept,izgleda odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Pozdrav draga, super su ti uspele...bas sam ih pravila pre par dana i razmisljam kako nemam ovaj receptic na blogu, drago mi je da su vam se dopale!:))p.s. znam da je sada nestasica putera, ali ako nadjes molim te probaj jednom da ih napravis sa njim, mmmmm...:)) punooo pozdrava

    ОдговориИзбриши
  3. Ja ga nisam snimila,a bas je dobar,kao i svi sto nasa draga Lana radi.Palacinke su ti sjajno ispale,a i prezentovala si ih sa prelepim slikama!Hvala obema!!

    ОдговориИзбриши
  4. kod nas se palačinke jedu onako usput dok se peku, pa nema šanse da uspijem ovako nešto napraviti :D a škicam već dugo ovakve krem palačinke i rado bih ih isprobala. sjajno izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  5. This looks very much like the mille crepes that everyone's crazy about over here at the moment. But the translation for the recipe seems to be a little weird. But nonetheless ... yummy!

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je čuveni francuski recept za palačinke i na vrh mi je jezika kako se zove. Jela sam ih jako davno onako klot sa jagodama. Za eksperte za palačinke nije problem napraviti ali oni koji su manje vešti ćese namučiti malo! Setiću se kako se zovu.

    ОдговориИзбриши
  7. Nekad sam ovo češće radila i obožavam. Sad kad sam ih ugledala kod tebe, krenule mi sline! :) Savršeno izgleda!

    ОдговориИзбриши