петак, 15. април 2011.

"Harmonika" hleb

21


- oko 450 gr brašna
- 2,5 dl tolog mleka
- 120 gr margarina
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli


U toplo mleko stavite kvasac, šećer i 100 gr brašna (uzetih od onih 450 gr )i dobro promešajte žicom za mućenje pa ostavite da nadođe. U vanglici pomešajte preostao brašno sa 50 gr rastopljenog margarina, so i nadošli kvasac pa umesite glatko, mekše testo koje se ne lepi za prste. Umešeno testo odmah razvucite na pravougaonik dimenzija 35x32cm , urolajte ga sa kraće strane , prekrijte čistom krpom i ostavite na radnoj površini da nadođe oko 1h. Preostalih 70 gr margarina rastopite. Kalup za hleb premažite sa malo margarina i pospite brašnom. Nadošlu veknu nemojte premesiti već je direktno , tako nadošlu, secite oštrim nožem na parčad 1 cm debljine i svako parče umačite u rastopljen margarin pa ređajte u pripremljen kalup - parče do parčeta. Prelijte poređane parčiće sa preostalim margarinom i ostavite veknu da nadođe još 1 h. 


Pecite hleb na 180 stepeni oko 35 minuta tj. dok lepo ne porumeni. Gotov hleb ostavite u kalupu par minuta a onda je izvadite, kidajte parčad i uživajte ! 


P.S. Hleb je sjajan - ni mali prstići nisu mogli da čekaju da se prohladi  !! Uživaćete sigurno! Prijatno! 

21 коментар:

  1. Zna Petar da njegova mama predivno sprema!!Draga,hleb ti izgleda fantasticno!!Posto cu ga sigurno probati,uvericu se da je i jako ukusan!!:))Hvala!!

    ОдговориИзбриши
  2. Divan kruh ! Izgleda jako lijepo i sigurna sam da je ukusan. A tako su slatki ovi mali prstići što ne mogu dočekati da se ohladi :)

    ОдговориИзбриши
  3. Prekrasno izgleda ovaj kruh, spremam recept:)
    Maleni Petar je i pomagao, sigurna sam da je kruhek njemu jako prijao.
    Lijep vam vikend želim draga ekipica,kiss:)

    ОдговориИзбриши
  4. fantastican kruh,djeluhe tako meko,dekorativan je i praktican jer se kriske ne moraju sjeci nozem...ma divota!

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je super varijanta onog pull apart hleba. Odlično. Jel to onaj klasičan pleh sa zapreminom od litar?
    Dopada mi se nov izgled bloga. Font je sada mnogo bolji jer se lako čita, boje su vesele, osnova je čista, a fotke su sve bolje i bolje. Ti znaš kako ja volim krupni plan i ogromnu fotografiju! :))

    ОдговориИзбриши
  6. :) odlicno izgleda!:) i srecan blogorođendan!:)

    ОдговориИзбриши
  7. Baš mami :D, deluje neverovatno mekano - kao oblačić!

    ОдговориИзбриши
  8. Kruh jste jako mekan i ukusan..pravim ga obicnogi sa raznim nadjevima,ponekad u tijesto dodam i kasiku jogurta,bude jos mekanije !!!:)

    ОдговориИзбриши
  9. Draga izgleda fantasticno, sigurna sam da je isto tako ukusan ( volim ga dok je jos mlak ):-)
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  10. Jeste da ne jedm hleb, ali mogu sebi dati malo oduska i napraviti ovaj! :D Hvala na receptu, izgleda super :)

    beauty-jelena.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Hvala svima na divnim komentarima!
    Jeco , to je uski dugački kalup za hleb od 30 cm.
    Veliki pozdrav za sve!

    ОдговориИзбриши
  12. vrlo mudarn način pripreme kruha :D nikada se nisam tako nečega sjetila morala bih ovo probati :D

    ОдговориИзбриши
  13. Ala nesto lepo mirise :))))
    Pitam se pitam,da li iko voli vise od mene domaci vreo hleb :)
    Pozdrav Jovana,ceka te nagradica lepa,svrati....
    Raki ♥

    ОдговориИзбриши
  14. Mnogo mi se dopada na prvi pogled. Moram da probam. Ljubav na prvi pogled :)

    ОдговориИзбриши
  15. Zanimljiv hlebcic.
    A fotkice su odlicne, bas si dobro uhvatila teksturu hleba.

    ОдговориИзбриши
  16. Ovo je predivno..mogu samo za zamislim kako je bilo ukusno!!!! Predivne slike!!!

    ОдговориИзбриши