понедељак, 7. март 2011.

Pljeskavice od pirinča

5



- 80 gr pirinča
- 60 gr raženih pahuljica
- 2,5 dl vode
- 50 gr kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašičica začina C
- malo svežeg peršuna
- prezle 
Stavite u vodu začin C i pirinač i kuvajte na umerenoj temperaturi oko- tak minuta pa ostavite da se pirinač ohladi.  U ohlađeno dodajte sitno rendani kačkavalj, seckan prešun, izblendirane zobene pahuljice i jaje i sve dobro izmešajte da dobijete lepu masu za oblikovanje. Uzimajte po malo mase i pravite oblik pljeskavica , uvaljajte svaku u prezle i pecite na vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju, Vadite ih na papirni ubrus da upiju suvišnu masnoću pa ih služite.


P.S. Sjajan prilog, predjelo ma odlične su i samo uz salatu po želji!! Možete praviti i kuglice od ove mase, a umesto raženih možete staviti zobene ili ovsene pahuljice! Prijatno i uživajte! 

5 коментара: