среда, 23. март 2011.

Krofnice sa rikota sirom

11



- 225 gr rikota sira
- 140 gr brašna
- 55 gr šećera
- 3 jaja
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
- šećer u prahu za posipanje
- eurokrem, nutela ili džem 


Sir, šećer, ekstrakt vanile, jaja i so umutite pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo  i umutite testo. Uzimajte testo nauljenom kašičicom, spuštajte ga u duboku masnoću i pecite  dok ne porumene sa obe strane (same se okreću :-D ) . Vadite krofnice rešetkastom kašikom i stavljajte ih na papirni ubrus da se ocede od suvišne masnoće. Pospite krofnice šećerom u prahu i , po želji, ih jedite sa eurokremom, nutelom ili džemom ili jednostavno takve kakve su ! Prijatno! :-))


P.S. Krofnice su neverovatno "pufnaste" i preukusne ! Rikota sir možete da zamenite sa sremačkim sirom ! Uživajte !:-))

11 коментара:

  1. Jovana, kod nas se ovaj kolač zove Quarkbällchen (loptice sa kvarkom) i moja ćerka ga mnogo voli. Jedina je razlika što se valjaju u kristal šećer. A kako si uspela da ti ispadnu ovako savršeno okrugle? Ja kad vadim kašikom, testo mi ispadne u obliku kašike.

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Maxivida ni moje krofnice nisu skroz okrugle - na jednom kraju imaju "repić"! Vadila sam jednom kašičicom a drugom sam skidala u ulje! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. fantastične su! krasno izgledaju i čine se jako ukusne! obožavam kad su krofne ovako malene, odmah su mi slađe za jesti :)

    ОдговориИзбриши
  4. Recept vrijedan isprobavanja; Fotografije takodje doprinijele!

    ОдговориИзбриши
  5. NIsam ih nikad probala a baš obećavaju jer sir sigurno da specijalnu teksturu.

    ОдговориИзбриши
  6. Ajme ja mislim da bi ja ovo obožavala da probam!

    ОдговориИзбриши
  7. Jao, super su krofnice :) Ali te male su vrag, svaka je ko jedan zalogaj i onda ih pojedeš odjednom osam a da nisi ni svjestan toga! :D :)

    ОдговориИзбриши
  8. jako fino, i predivno izgledaju, jako slatke krofnice !

    ОдговориИзбриши