Bundeva palačinke
- 220 gr brašna
- 200 gr pirea od bundeve
- 3,5 dl mleka
- 1 jaje
- 3 kašike žutog šećera
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike ulja
- 1 kašika rendane kore limuna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, soli, sodom bikarbonom, šećerom i cimetom. Posebno umutite jaje pa dodajte mleko, pire od bundeve , sok i koru od limuna i ulje i kratko mutite. U mešavinu od jaja dodajte suve sastojke i izmutite mikserom da sve lepo sjedini. Pecite manje palačinke na vrelom ulju i umerenoj temperaturi. Premažite ih sa malo meda i pospite pečenim semenkama bundeve pa služite! 

P.S. Izuzetno mekane i ukusne palačinke u kojima ćete uživati ako ste ljubitelj bundeve ! Pire od bundeve sam napravila tako što sam skuvala svežu bundevu, ocedila je i ispasirala! Ako ne volite bundevu isto možete uraditi i sa jabukama tj. pireom od jabuka! Prijatno!

Nisam znala da je danas dan palačinki. ove krasno izgledaju, a sigurno su i jako fine. Dobra ideja s bundevom.
ОдговориИзбришиni ja nisam znala da je danas palačinka-dan :) super su!
ОдговориИзбришиOh, i have to try this pancakes.
ОдговориИзбришиIzgledaju savršeno, njamii!
ОдговориИзбришиOvo treba isprobati. Dopada mi se boja i cinjenica da su ipak nesto zdravijeg porijekla.
ОдговориИзбришиNi ja nisam znala da postoji dan palacinki, hvala na informaciji :)
ОдговориИзбришиDan palacinki?! wow pa zar i to postoji? :))
ОдговориИзбришиHvala za info, moracemo da pocnemo da obelezavamo.
Vrlo zanimljiv receptic, ovo bi se meni dopalo. Volim bundeve.
Ovo mi je prvi glas, da se palačinke mogu raditi s pireom od bundeve. Čim kupim na placu budevu bacam se na palačinke. Sretan ti dan palačinki :)
ОдговориИзбришиuvek sam za isprobavanje novih vrsta palacinki kako onih "nasih" tako i ovih "americkih" !jos jedan u nizu neodoljivih recepata Jojo :)
ОдговориИзбриши