понедељак, 28. фебруар 2011.

Homemade Dulce de Leche / Palačinke Dulce de Leche

6


Homemade Dulce de Leche



- 1 l mleka
- 260 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Stavite mleko, šećer i vanil šećer u dublju šerpu da prokuva pa smanjite temperaturu na 1,5 ili 2 (zavisi od šporeta) , sipajte sodu bikarbonu i promešajte. Mešajte na svakih par minuta. Kuvajte dok ne dobije lepu zlatnu boju i dok se ne zgusne tj. kada stavite kap na tanjirić da kap ostane tu gde je i da se ne razliva. Ja sam kuvala oko 50 minuta. Sipajte u teglicu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Uživajte !
P.S. Ovaj božanstven karamel možete upotrebiti za filovanje torti, kolača...možete staviti i malo istopljene čokolade unutra i eto sjajnog fila !!Od ove količine sastojaka meni je ispala nepuna teglica od 400 gr! Ja ću Vam dati jednu od mnogo sjajnih ideja! Prijatno !


Palačnike Dulce de Leche



- 120 gr brašna
- 2 dl Dulce de Leche 
- 1 dl jogurta
- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo


Umutite jaja pa dodajte jogurt i kratko mutite. Sipajte mešavinu jaja i jogurta u šerpicu , dodajte Dulce de Leche i na tihoj vatri zagrevajte dok se smesa ne ujednači i Dulce ne otopi (ne sme da prokuva već samo da se smlači toliko da se Dulce otopi). Sklonite sa ringle pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite mikserom da se masa ujednači. Na malo ulja stavljajte po malu kutlaču smese i pecite palačinke na srednjoj temperaturi po 10-tak sekundi sa svake strane - pazite da Vam ne zagore jer se jako brzo peku i potrebno im je bukvalno desetak sekundi sa svake strane ! Palačinke premažite sa filom po želji i služite.


Moj predlog :
- 2 rebra čokolade
- 1 kašika kisele pavlake 
- 1 kašika mleka
Stavite čokoladu, pavlaku i mleko da se otope na tihoj vatri pa premažite svaku palačinku i uživajte !


P.S. Ove palačinke su neverovatno mekane i strašno ukusne! Sve preporuke jer ćete sigurno uživati u svakom zalogaju ! Prijatno!


6 коментара:

  1. Ovo mi je super receptić za dulce de leche i uopće ne djeluje komplicirano, ide u omiljene! Hvala puno! :))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман1. март 2011. 00:05

    Mmmm, looks good! Wonderful pictures too!

    xx,
    Tammy

    ОдговориИзбриши
  3. Moram ga napraviti pošto su ga svi probali sem mene, ali mi se nešto ne stoji toliko dugo pored šporeta. Moraću uzeti dan kada sam naoružana strpljenjem.
    Jovana napravi duplo više, pa zamrzni, sigurno je super, a pošto imaš momke koje treba hraniti manje je posla kasnije.

    ОдговориИзбриши
  4. Navukla si se na palačinke... Ne verujem! Pazi na liniju! :PPP

    ОдговориИзбриши