понедељак, 17. јануар 2011.

Slatki kuglof 2

6




- 4 jaja
- 2,5 čaše brašna (čaša od 2 dl)
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 gr eurokrema
- 60 gr čokolade sa rižom 
Umutite jaja sa 1 čašom šećera i vanil šećerom. Dodajte ulje i mleko i još malo mutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte u smesu od jaja pa kratko mutite. Čokoladu i eurokrem stavite da se otope na tihoj vatri pa ih sipajte u smesu i polako promešajte varjačom. Masu sipajte u podmazan i brašnom posut kalup za kuglof i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Gotov kuglof ostavite nekih 10-tak minuta da se prohladi pa ga prelijte sledećim prelivom - u šerpu stavite preostalu 1 čašu šećera i 1 čašu vode i stavite da prokuva pa kuvajte 2-3 minuta i prelijte kuglof. Ostavite da odstoji tako preliven u kalupu još 10-tak minuta pa ga prevrnite na tacnu za služenje i dekorišite po želji . Prijatno!
P.S. Savršeno mekan i ukusan kolač!  

6 коментара: