- 500 gr pilećeg belog mesa
- 4 jaja
- 200 gr slanine
- 150 gr kačkavalja
- 100 gr suvog vrata
- 3 pečene crvene paprike
- veza peršuna
- origano , začin C
Meso isecite na tanje šnicle pa ga izlupajte tučkom za meso i začinite začinom c. Kačkavalj izrendajte, peršun sitno iseckajte a slaninu isecite na tanke režnjeve. U papirom za pečenje obložen kalup za kuglof (ili vatrostalnu činiju) poređajte pola količine mesa. Preko mesa stavite pola količine slanine (sl.1), preko slanine papriku (sl.2), pa suvi vrat, pa jaja (polako ih spustite iz ljuske da Vam se ne raspadnu-sl.3), pa rendani kačkavalj, pa peršun i origano (sl.4), pa preostalu količinu mesa i preko mesa preostalu slaninu . Prekrijte kalup alu-folijom i pecite oko 1 h na 180 stepeni pa skinite foliju i pecite još pola sata tj dok meso lepo ne porumeni . Kad se malo prohladi, prevrnite meso na tacnu ,secite parčad pa služite uz salatu po želji. Prijatno!
P.S. Ovako spremljeno meso je fantastičnog ukusa! Uživaćete sigurno! Slika možda nije najbolja jer nisam sačekala da se meso prohladi već smo žurili da ručamo , tako da savetujem da pustite da se sve malo prohladi da bi lepše izgledalo kada sečete ! Prijatno!
Wow Jovana..nisam nikad ovo videla i fantastican recept koji izgleda odlicno. A mogu samo da zamislim kako je ukusan!!!
ОдговориИзбришиDraga Sandrice hvala , zaista je preukusno!! :-))
ОдговориИзбришиOvo mi se jako dopada. Imam i paprike kod mame u zamrzivaču i nikako da ih donesem. Beležim!
ОдговориИзбришиHvala Jelena, odlično je !! :-)
ОдговориИзбришиZaista mami naprobanje!
ОдговориИзбришиJovana, upravo sam izvukla drugu tutu tvojih kupus kiflica i famozne su. Tako su divno narasle, boli glava!
ОдговориИзбришиO draga Jeco hvala puno na poverenju!! Zaista su fantastične !!! Prijatno draga!!! :-)))
ОдговориИзбришиAlanvla hvala :-)) !
Draga moja svaki dan nesto novo,divno i sto mora da se proba!Kako preziveti?Ovaj kuglof ti je predivan!
ОдговориИзбришиPravila sam isto samo bez paprike, odlično je :)
ОдговориИзбришиVau, meni se čini savršen recept za sutrašnji ručak. Hvala Jovana.
ОдговориИзбриши