субота, 01. јануар 2011.

Rozen torta sa pomorandžama

7

- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 200 gr mlevenih oraha ili  lešnika
- 200 gr mlevenog keksa
- 400 gr šećera
- 250 gr margarina sa ukusom slatke pavlake
- 150 gr čokolade
- 2 zamrznute pomorandže (jedna sa korom , druga bez kore)
Pomorandže izrendajte na sitno rende. Stavite 3 dl vode i šećer u šerpu pa stavite da proključa i kuvajte 4 minuta. Dodajte margarin i čokoladu i mešajte dok se ne istope. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte rendane pomorandže , mlevene orahe i keks i dobro promešajte pa filujte kore (poslednju ne filujte - ja sam na svaku koru stavljala po 1,5 malu kutlaču fila). Pritisnite nafilovanu tortu nečim teškim odozgo i ostavite da se stegne. Prelijte tortu glazurom od čokolade (100 gr čokolade i 2 kašike ulja). Ostavite da se glazura stegne pa secite na kocke ili već po želji. Prijatno ! :-))
P.S. Odavno merkam ovaj recept koji se nalazi na pakovanju korica za rozen tortu ! Nova godina je bila idealna prilika za to - mirisna, čokoladna fantazija !! Uživaćete sigurno ! :-)))) 

7 коментара:

  1. wowwwww jako interesantna rozenka sa pomorandzama, deluje osvezavajuce :) bravo Jojo :)

    ОдговориИзбриши
  2. Sve najbolje u Novoj!
    Torta se čini odlična!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlično izgleda, već vidim da bi moj dragi bio lud za time! :D Sve najbolje u novoj 2011 ti želim :))

    ОдговориИзбриши
  4. Nikad cula za Rozen tortu sa pomorandzama ;) Zvuci odlicno!
    Sve najbolje tebi i tvojim momcima u Novoj :)
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  5. Divna je!:D Želim ti sve najlepše u Novoj godini!Puno pozdrava.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo još nisam videla. Volim ROzen tortu, i svake godine je dobijem od mame za moj rođendan. Ona mesi korice, pa ove godine idem kod nje kad je bude pravila da fotkam kako se pravi!

    ОдговориИзбриши