субота, 29. јануар 2011.

Rolovana piletina i krompir pljeskavice

2


Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :
- 4 manja pileća bela mesa
- 100 gr suvog vrata
- 150 gr dimljenog kačkavalja
- 24 komada suvih šljiva (bez koštica)
- 4 kašičice senfa 
- začin C, biber
- susam
Svako parče mesa presecite na pola , ali ne do kraja, tako da dobijete 4 šnicle. Istanjite ih tučkom za meso, začinite začinom C i biberom , premažite senfom , poređajte na svaku šniclu suvi vrat , stavite po 4 suve šljive (presečene na pola) , rendani kačkavalj , urolajte ih pa pričvrstite čačkalicom ili vežite kuhinjskim koncem. Stavite rolovane šnicle u pleh obložen papirom za pečenje (nauljite malo papir). Premažite svaku šniclu sa malo ulja, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 1h tj. dok meso ne porumeni.  Pečeno meso ostavite da se malo prohladi pa secite ukoso na šnite i služite sa krompir pljeskavicama (kao ja) ili sa prilogom po želji .  Prijatno !

Za krompir pljeskavice Vam je potrebno :
- 1 kg krompira
- 2 dl vrelog mleka
- 50 gr seckane slanine
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 4 češnja belog luka
- majoran, začin C , biber
Krompir oljuštite i izrendajte na krupno rende. Prelijte ga vrelim mlekom, dodajte seckanu slaninu, izgnječen beli luk, umućena jaja, brašno , malo majorana, pa začinite po ukusu sa začinom C i biberom i dobro promešajte. Odmah kašikom vadite smesu na vrelo ulje i odozgo pritisnite kašikom da biste dobili oblik pljeskavice. Pržite dok lepo ne porumeni sa obe strane jer treba da budu hrskave ! Gotove pljeskavice stavljajte na papirni ubrus da upiju višak masnoće i služite ih tople i npr. sa tartar sosom !! 
P.S. Sjajna slatko-slana kombinacija za ljubitelje suvih šljiva a sve to odlično se dopunjava ovim hrskavim i neodoljivim "pljeskama" !!! Uživajte ! 

2 коментара:

  1. Ja sam se najela samo od gledanja. Ovo ti je fenomenalno:))))

    ОдговориИзбриши
  2. Šljive mi se jako dopadaju kao dodatak! Mi smo zemlja šljiva a samo ih koristimo u šljivovici i poneko kuva kompot. Baš smo čudan narod!

    ОдговориИзбриши