понедељак, 24. јануар 2011.

Kiflice

10


- oko 700 gr brašna
- 4 jajeta
- 1 kockica kvasca
- 2 dl toplog mleka
- 1,5 dl ulja
- 1 ravna kašika soli
- 1 kašičica šećera
- nadev po želji (sir, šunka, viršle...)
- malo margarina
- susam
Kvasac sa šećerom razmutite u toplom mleku i ostavite da nadođe. U pola količine brašna stavite so, dodajte 3 jajeta , ulje i nadošli kvasac, izmešajte rukama pa sa ostatkom brašna zamesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Odmah podelite testo na 4 jufke , svaku jufku tanko razvucite u krug pa secite trouglove. Stavljajte nadev po želji - sir, šunka, viršle... pa motajte kiflice. Ređajte ih u margarinom podmazan pleh. Uključite rernu na najjaču temperaturu pa kad kiflice počnu da nadolaze premažite ih sa umućenim jajetom u koje ste dodali prstohvat soli, pospite susamom i na svaku stavite komadić margarina. Stavite ih u rernu i odmah smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta tj. dok ne porumene. Gotove kiflice izvadite iz rerne, prekrijte ih čistom krpom i ostavite 10-tak minuta pa sedite , služite se i uživajte !
P.S. Savršene !! 

10 коментара:

  1. Ovo izgleda odlicno!!! Jao ja obozavam kiflice, moram sutra da isprobam recept. :)
    Jel moraju da se pune ili su ukusne i prazne?

    ОдговориИзбриши
  2. Mogu i prazne draga Dubilja ! :-)) Uživaj!

    ОдговориИзбриши
  3. Ja na svaku stavim listić putera i margarina pre ulaska u rernu i taj puter se otopi, one upiju, pa doda jednu drugu dimenziju. Ima li nečeg lepšeg od domaćih kiflica.

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam stavljala margarin draga i u pravu si kad kažeš da to kiflicama da neku novu "dimenziju" ! Uh divne su!! :-))

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je pošast. Mi smo jedno vrijeme radili slične kiflice i došli smo do zaključka da jedemo previše. Jednostavno se nismo mogli suzdržati kada su tako fine...

    ОдговориИзбриши
  6. Veliki pozdrav za sve Vas! Slucajno sam naisao na Vas recept Jelena i monogo mi se dopada, ali me samo jedna stvar buni, a to je da je potrebno 700gr brasna, a u receptu stoji da: `U pola kolicine brasna stavite so...`He, he, sada mi samo nije jasno sta sa drugom polovinom :) ili sve to ide u tih 700gr? Molim za malu pomoc, pa da ih jos veceras pokusam napraviti.

    Pozdrav jos jednom !!

    ОдговориИзбриши
  7. Jubistacha draga hvala !!
    Dragane , dobrodošli !! Desio mi se propust u pisanju recepta i hvala Vam što ste mi ukazali na to ! Ispravljeno je :-))),sada se možete upustiti u ovu divnu avanturu ! VELIKI POZDRAV!!

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala Vam na Boznstvenim receptima, javljam kada spravim nesto od vasih divnih recepata. Puno pozdrava za Vas i druge smicalice:) koje rabe Vase recepte! Pozdrav i svako dobro !!

    ОдговориИзбриши