- 220 gr belog brašna
- 40 g graham brašna
- 30 gr meda
- 175 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca
- kašičica soli
- malo raženih ili ovsenih pahuljica
Razmutite med u vodi, dodajte so, obe vrste brašna i kvasac pa zamesite i ostavite da odstoji desetak minuta. Premesite još 3 puta i svaki put ostavite da odstoji 10-tak minuta. Oblikujte veknu, stavite je u podmazan kalup i ostavite da odstoji par minuta. Premažite veknu vodom i pospite sa raženim ili ovsenih pahuljicama, pritisnite ih malo prstima i stavite da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta. Prijatno ! 

P.S. Sjajan i ukusan hleb!! Uživajte !!
Hvala još jednom na receptima, a i ovaj spremam i da znaš da ću ga probat napraviti!
ОдговориИзбришиPuse draga.
I ja cu morati da ga probam,mozda vec i sutra,sjajan je!!!
ОдговориИзбришиOdlcino kao i uvek. svidja mi se recept a i slika je fantasticna!
ОдговориИзбришиJovana, lepo izgleda a volim sto si upotrebila med, jer on daje poseban ukus...Pozdrav.
ОдговориИзбришиE, jos samo da mi neko kaze sta je 'graham' brasno (od punog zrna?). :-(
ОдговориИзбришиHvala svima puno !! :-)))
ОдговориИзбришиJasna draga , graham brašno je ustvari integralno pšenično brašno i pravi se od celog zrna pšenice a ima ga u svim bolje snabdevenim prodavnicama (na kesi piše Graham brašno )!
Veliki pozdrav za sve :-))))!