четвртак, 13. јануар 2011.

Desert sa grizom

9


Za beli fil Vam je potrebno :
- 4 dl mleka
- 3 kašike griza
- 3 kašike kokosa
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica ruma
U šerpicu stavite mleko, šećer i rum pa kuvajte dok ne provri. Postepeno dodajte griz i mešajte žicom za mućenje dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i umešajte kokos pa dobro promešajte. Modlice prelijte hladnom vodom pa sipajte smesu do pola pa poravnajte kašičicom. 
Za tamni fil Vam je potrebno :
- 4 dl mleka
- 100 gr čokolade
- 3 kašike griza
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica ruma
U šerpicu stavite mleko, šećer i rum pa opet kuvajte dok ne provri. Sklonite sa ringle pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Vratite šerpicu na ringlu i postepeno dodajte griz pa kuvajte dok se ne zgusne. Sipajte tamni fil preko belog fila, poravnajte kašičicom i stavite u frižider da se stegne. Izvrnite modlice na tanjir pa služite desert ukrašen po želji . :-))
P.S. Jako brz i savršeno ukusan desert ! Od ovih sastojaka ispadne 8 modlica!  Prijatno ! :-)) 

9 коментара:

  1. Baš su ti šašave ove modlice. Da li su to silikonske ili one limene za šape? Petar je sigurno bio oduševljen, griz na nov način!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehehehe hvala Jelena! To su one limene obične kao za puding, pirinač ... ! Ima ih i silikonskih i plastičnih ! Pozdrav draga :-)))

    ОдговориИзбриши
  3. Prvo divan desert!Drugo,nagradica tebi od mene,a hvala tebi za mene:))

    ОдговориИзбриши
  4. Hehehehe nema na čemu Majče ! Hvala tebi :-))) !

    ОдговориИзбриши
  5. Predivno si ovo izvela, svidja mi se i to mnogo..pogotvo sto ima griz koji isto tako obozavam:D

    ОдговориИзбриши
  6. jako simpatično napravljeno, baš mi se dopada

    ОдговориИзбриши