- 400 gr mlevenog mesa
- 400 gr barenih makarona
- 400 gr rendanog kačkavalja
- 5 dl mleka
- 60 ml senfa
- 2 kašike brašna
- 1 puna šaka prezli
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika začina za roštilj
- so, biber
Pomešajte meso, kečap, senf , prezle i začin za roštilj pa umesite rukama u kompaktnu smesu (ako je potrebno dodajte još malo prezli). Pravite ćuftice , ređajte ih na podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Na ulju propržite posoljen i pobiberen seckan crni luk . Dodajte brašno i kratko ga propržite pa postepeno dolivajte mleko i mešajte žicom za mućenje dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle , dodajte barene makarone, 300 gr rendanog kačkavalja, pečene ćufte i dobro promešajte. Sve preručite u podmazanu vatrostalnu činiju , pospite sa preostalih 100 gr kačkavalja i zapecite u rerni još oko 15 minuta. Služite toplo uz salatu po želji. Prijatno!
P.S. Uh ovo je zaista fenomenalna kombinacija u kojoj ćete zasigurno uživati !! Još jednom - prijatno ! :-))
Prelepo! Svrati po nagradicu :)
ОдговориИзбришиHvala draga na nagradici! :-*
ОдговориИзбришиNjamii kako ovo fino izgleda, recept je ti super!
ОдговориИзбришиPuno hvala na lijepom komentaru, pusa!
Prelepe ćuftice, dođi kod mene i preuzmi nagradu...
ОдговориИзбришиFantastican recept, i slike su ti odlicne..predivan rucak!!!
ОдговориИзбришиDraga, svrati i do mene po nagradicu :)
ОдговориИзбришиBas po mom ukusu.Probacu sa mlevenim belim mesom.:)
ОдговориИзбришиI ja sam se bavila mišlju o kokosu na taj način. ali sam ipak odlučila za nešto drugo. Ovo mi stvarno izgleda jako ukusno, probati ću!
ОдговориИзбришиHvala Vam drage moje !!
ОдговориИзбришиčini mi se jako fina kombinacija, odlično
ОдговориИзбриши