субота, 18. децембар 2010.

Zapečeni svinjski file sa jabukama

4

- 500 gr svinjskog filea
- 2 jabuke
- 2 dl belog vina
- 1 manji praziluk
- 1 kašika gustina
- 2 češnja belog luka 
- peršun, začin C
Svinjski file isecite na prst debele šnicle, rastanjite ih tučkom za meso, začinite i ispecite na tiganju. Stavite ih na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite sitno seckan praziluk. Jabuke ogulite, očistite im sredinu, pa ih isecite na 1cm debele krugove. Poređajte jabuke preko luka i sve zajedno pržite oko 2-3 minuta ali pazite da Vam se ne raspadnu (okrenite jabuke da se i druga strana isprži). Beli luk izgnječite pa njime natrljajte vatrostalnu činiju. U činiju rasporedite pržene jabuke i luk pa preko stavite pečeno meso. Na malo ulja propržite kašiku gustina pa nalijte vinom i kuvajte par minuta tj. dok se sos ne zgusne. Dodajte malo začina C i seckanog prešuna u sos pa prelijte preko mesa. Stavite meso da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta. Služite uz prilog po želji. :-)
P.S. Još jedna savršena slatko-slana kombinacija , a ukus je - fantastičan ! Nisam baš imala poverenja u ukus pre pripremanja jela ali kad sam probala - oduševila sam se ! Probajte nećete pogrešiti ! Umesto praziluka možete staviti crni luk ! Prijatno! :-)))

4 коментара: